Κέικ σοκολάτας με ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά μπεικιν παουτερ
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. κακάο σκόνη
225 γρ. καφέ φίλτρου ζεστό (ή 210 γρ. καυτό νερό με 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ)
50 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. μαγιονέζα
1 αυγό
2 δόσεις βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια ανακατατεύουμε με ένα σύρμα, αλεύρι, μπεικιν παουτερ και αλάτι σε ένα μπόλ. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε την σοκολάτα με το κακάο και ρίχνουμε μέσα στον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι που να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε το αυγό με την μαγιονέζα και την βανίλια. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα της μαγιονέζας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20*20 ή βάζουμε μια λαδόκολα στον πάτο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρετε με λίγο άχνη ζάχαρη.

3 thoughts on “Κέικ σοκολάτας με ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s